Hinnerup Garden holder til på Rønbækskolen, hvor vi har vores klublokale og øver hver tirsdag. Vi spiller både på mindre hold og sammen i brass bandet og trommekorpset.

Hold  Øvetid
Brassband og trommekorps 17.30 - 21.00
Juniorgarden 17.30 - 19.30
Grundskolen  16.15 - 17.15

 

Kl. 19.30 bliver der givet fælles beskeder, hvorefter der er fælles pause indtil kl. 20.00.

Alle musikere bliver undervist af professionelle instruktører.

       

 

Brass bandIMG 5708

I brass bandet indgår der forskellige grupper af cornetter, basuner, tubaer, et trommesæt og diverse slagtøj. 
Vi bruger eb-cornet, bb-cornet, flygelhorn og althorn.

I basungruppen finder vi trækbasun, baryton og euphonium.

Vi har desuden eb-tubaer og bb-tubaer.

Trommesættet er enmands betjent, men brass bandets slagtøjsspillere skiftes ofte til at spille på det.

Vi har mange forskellige slagtøjsinstrumenter (percussion), for eksempel triangel, tamburin, claves, maracas, bongotrommer og pauker. Det afhænger af nummeret, hvilke slagtøjsinstrumenter der bliver brugt.

  

TrommekorpsIMG 4888

Vi spiller på nye Pearl Championship Series i en såkaldt drumline stil efter amerikansk forbillede.

I trommekorpset kan man spille på snare drum, bass drum, multi tenors og cymbals.

 

 

 

 

JuniorgardenJuniorBrass, SilkeBlæs 2018

Juniorgarden er forstadiet til garden, og efter et forløb i gardens grundskole stifter de unge i juniorgarden for alvor kendskab med at spille i orkester. Der lægges vægt på at spille musik, der hurtigt giver fornemmelsen af, hvordan et orkester bygges op og fungerer, og samtidig er juniorgarden sprængfyldt med energi, udfordringer og masser af sjov.

Juniorgarden har løbende deres egne projekter og koncerter, men når muligheden byder sig, deltager de sammen med resten af Hinnerup Garden i lokale arrangementer, DM for Garder og udlandsrejser.

At spille i juniorgarden er altså ikke bare et skridt på vejen, men en vigtig del af det at udvikle sig til en dygtig musiker med en god og sund musikalsk værktøjskasse i bagagen.
 

 

GrundskolenIMG 4752

Formålet med Grundskolen er at give børn en fornemmelse for, hvad gardermusik og garderliv er.

Efter et år eller to i Grundskolen kan man komme med i juniorgarden og dygtiggøre sig på et af gardens instrumenter - og ikke mindst udvikle sig både personligt og musikalsk.

Man skal som minimum gå i 2. klasse for at starte i grundskolen.

Udover at have interesse for at lære rytmer og synes, at musik er spændende, kræves ingen andre specielle forudsætninger for at komme med i Grundskolen.

 

Ture og rejser

33

Garden er på weekendtur to gange om året. Vi øver intensivt om dagen og hygger om aftenen.

Garden er også hvert år på en udlandsrejse; hvert ulige år på en forlænget weekend til Tyskland i august og hvert lige år på en større udlandsrejse.

Vi har blandt andet været i Spanien, Skotland, Østrig, Ungarn, Polen, Frankrig, Kroatien, Tjekkiet, Tyskland, Sverige og Italien.

 

 

 

 

 

Arrangementer48

Hinnerup Garden spiller til mange forskellige arrangementer, blandt andet byfester, private fester, jubilæer, receptioner og julearrangementer.

Indtægterne fra arrangementerne går blandt andet til indkøb af instrumenter og uniformer, udlandsrejser, stævner og kurser.

Grundskolen og Juniorgarden deltager ind i mellem i arrangementerne.

Hinnerup Garden er en forening, som startede i 1983 som en gruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS). I november 2000 overgik foreningen til at være en selvstændig forening under Landsgardeforeningen (LGF). I august 2003 startede Grundskolen, som er en forskole til garden. Grundskolen er for alle nye medlemmer og her får de en grundlæggende musikalsk undervisning. 

Gardens formål er at skabe musikinteresse og godt kammeratskab mellem foreningens medlemmer. Gennem undervisning og kurser skabes der grundlag for personlig og musikalsk udvikling. Gardens idégrundlag bygger på ansvarlighed, respekt, sammenhold, anerkendelse og ambitioner.

Garden tilbyder optrædener med musik ved forskellige arrangementer for derigennem at skabe det økonomiske grundlag for indkøb af nye instrumenter, rejseaktiviteter og gardens drift i almindelighed.

Vi er i dag cirka 60 aktive medlemmer fra 8 år og opefter, der er fordelt i grundskolen, trommekorpset og brass bandet.

Hinnerup Garden medvirker i mange sammenhænge, for eksempel til julearrangementer, byfester, fødselsdage, jubilæer, indvielser og så videre. Vi spiller både i og uden for Favrskov Kommune. Hvert forår har vi vores årlige forårskoncert.

Hinnerup Garden tager hvert andet år på en længere udlandsrejse og hvert andet år til Bergedorf ved Hamburg en forlænget weekend i efteråret. Garden har blandt andet været i Ungarn, Spanien, Skotland, Østrig, Polen, Kroatien, Frankrig, Tjekkiet, Tyskland, Sverige og Italien.

 

03 102534 422 GitteW